Пике подкрепи Меси в офанзивата срещу Бартомеу
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
“Варварско е клубът да плаща, за да ни критикува", избухна бранителят

Вътрешните конфликти в Барселона се задълбочават, след като и един от лидерите на тима – Жерар Пике, скочи на ръководството. Опитният бранител подкрепи звездата Лионел Меси, който през лятото не скри недоволството си срещу Джосеп Бартомеу и директно атакува президента на клуба.

Пике е възмутен от факта, че Бартомеу и останалите членове на ръководството са обвинени във финансова измама покрай сключването на договор с фирмата I3 Ventures, за която се твърди, че е била наета от клуба с цел с онлайн публикации да се грижи за добрия имидж на президента, както и да петни авторитета на личности като Меси, съпругата му Антонела Рокуцо, на самия Пике, Чави Ернандес, Карлес Пуйол, Джосеп Гуардиола и Жоан Лапорта.

“Варварско е клубът да плаща, за да ни критикува. Хауме Масферер – човекът от въпросната фирма, която беше наета да хули нас футболистите и семействата ни, все още работи в клуба”, коментира Пике пред La Vanguardia.

Бранителят не одобрява и уволнението на треньора Ернесто Валверде през миналия сезон. “Не мисля, че беше логичен ход да изриташ наставника по средата на кампанията и то в момент, в който бяхме лидери в класирането и след две спечелени титли преди това. Учуден съм, че хора като Джосеп Гуардиола, Чави, Карлес Пуйол и Виктор Валдес не са в клуба. Те са част от историята на Барса и трябва винаги да държиш тук”.