Пике успокои феновете на Барса: Меси е щастлив на “Камп Ноу”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Араухо е прекрасен централен защитник, и ще бъде такъв в следващите 10-15 години"

Централният защитник на Барселона Жерар Пике изказа своето мнение по темата за бъдещето на Лионел Меси в каталунския гранд.  “През лятото се случиха някои неща, които приключиха по най-добрия възможен начин, защото Лео остана в Барса. Виждам, че той е щастлив в момента и да го имам до мен е гаранция за успех”, заяви Пике.

“Ще се оттегля от футбола в Барса, винаги съм казвал това. Играя футбол, защото представям Барса. Не се виждам в друг отбор. Не бих бил мотивиран, би било драма”, каза още ветеранът, който наскоро навърши 34 години.

Пике смята, че младият уругвайски талант Роналд Араухо е идеалният негов заместник в дългосрочен план. “Араухо е прекрасен централен защитник. И ще бъде такъв в следващите 10-15 години. Той има всичко, много е млад и е здраво стъпил на земята. Той е физически силен, бърз и мощен, умее да контролира топката. Ла Масия (академията на Барселона – б.р.) работи много добре и във времето, прекарано в Сегунда “Б” той стана по-зрял и сега пред него се открива възможност в първия тим. От нас се иска да му помогнем да стане най-добрият играч, който той би могъл да бъде”, добави Пике, цитиран от Goal.com.