Пинто: Феновете на ЦСКА са изключителни, клубът ме подкрепяше
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Странно е в елита на България да има два отбора с името ЦСКА", споделя Пинто

Бившият футболист на ЦСКА – Рубен Пинто, говори пред maisfutebol.iol.pt, като разказа в детайли за престоя си на “Армията”. 28-годишният халф носи екипа на “червените” между 2016 и 2020 година, а сега играе за унгарския Мол Фехервар. Пинто сподели, че в началото му е било много трудно в нашата страна, но клубът го е подкрепял винаги. Халфът изрази възхищението си от феновете на “армейците”.

“Помня, че адаптацията при идването ми България беше доста трудна. Езикът е доста труден, а и бях сам в първите няколко месеца. Живеех в голям апартамент, а не се нуждает от това. Когато се прибирах, беше празно и тихо. Това ме смущаваше. В Португалия бях свикнал да има много хора около мен. Получих подкрепя от клуба. Помолих да ме преместят от хотел в къща. Клубът се грижи много добре за футболистите. Помогнаха ми е да намеря детска градина за сина ми, който ще стане на 4 годинки”, започна Пинто.

“Не се поколебах да напусна ЦСКА, но не защото не ми беше добре в клуба. Прекарах 4 години в ЦСКА и съм много благодарен на клуба и винаги ще го подкрепям. Но във футболът има периоди, а аз усетих, че моят период в този отбор приключи. Исках нещо ново в кариерата си. Имах предложения да напусна и рано, но от клубът не ме пуснаха. Междувременно ми предложиха на няколко пъти да подновя своя договор, но наистина исках да потърся ново предизвикателство и напуснах, когато договорът ми изтече”, заяви полузащитникът.

“Бях уважаван през тези четири години. Българският народ е малко националистично настроен. Но вече бях научил езика. Имах много добри моменти и усетих любовта на феновете. Получих много съобщения за подкрепа след двубоите, през седмицата и дори през почивните дни. Това е много добре за един играч. Чувствам, че съм оставил добри впечатления”, заяви още той.

Пинто бе попитан и за факта, че в родното първенство има два тима с името ЦСКА. “Да, така е. Има още един клуб ЦСКА. Малко е странно”, продължи Пинто.

“Когато се присъединих към ЦСКА, нямахме тренировъчна площадка. ЦСКА е най-големият клуб в България, но бе в сериозна криза преди няколко години и трябваше да започне от нулата. През последните 2 години условията вече бяха различни – не най-добрите, но имаше подобрение”, добави Пинто.

“Ако изключим Бенфика, в кариерата ми не съм виждал по-страстни фенове. Много силно впечатление ми направи факта, че когато 2500 привърженици бяха пуснати на стадиона миналата година. А още 2500 пееха извън него. Хореографиите, които правят са наистина уникални”, завърши Рубен Пинто.