Пиоли след 0:0: Кремонезе мислеше само за защитата
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Не създадохме достатъчно положения, за да пречупим съперника", призна предводителят на италианския шампион.

Наставникът на Милан – Стефано Пиоли, съвсем логично бе разочарован след равенството 0:0 срещу Кремонезе в среща от 14-ия кръг в Серия “А”.

По този начин “росонерите” изостанаха на цели 8 точки от лидера във временното класиране Наполи.

“Смятам, че първото полувреме бе добро, но второто бе далеч от стандартите ни. Не успяхме да създадем достатъчно положения в атака. Кремонезе мислеше само за защитата и затвори всички пространства, но въпреки това можехме да се представим по-добре. През второто полувреме загубихме нашата бързина при придвижването. Не печелехме дуелите в атака, а това е нещо, в което обикновено се справяме добре. Пресата ни работеше добре и успявахме да си върнем топката, но движението без топка липсваше и това ни попречи да създаваме повече положения”, коментира Пиоли.

“Не искам да говоря за индивидуални грешки. Ние или играем добре като отбор, или се представяме зле като отбор и тогава и резултатите ги няма. Всеки отделен играч може да има добър или лош ден, но днес не се представихме добре като отбор. Знаехме какво да очакваме от Кремонезе. Още от началото на сезона те са агресивни в защита. Бяха се прибрали назад, затова трябваше да намерим начин да придвижваме топката. Имахме своите възможности, особено през първата част, но когато не отбележиш рано, тези двубои стават сложни с течение на времето. Не създадохме достатъчно положения, за да пречупим съперника”, добави още той.