Пиреос: “Трудолюбив съм, обичам да тичам и да вкарвам голове!”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Кипърецът е наясно с целта на Лудогорец - 10-а титла и влизане в групите в Европа

Новият кипърски нападател на Лудогорец Пиерос Сотириу беше представен официално пред медиите.

Голмайсторът разкри, че основната му цел е да помогне на Орлите да стигнат десета поредна шампионска титла на България, както и да се класират за груповата фаза на един от двата европейски клубни турнира – Шампионската лига или Лига Европа.

“Много съм щастлив да съм част от този амбициозен и голям клуб,” заяви 28-годишният Пиреос. “Ще дам всичко, за да помогна на Лудогорец да изпълни целите си в Европа и в България. Искам да благодаря на хората, които направиха този трансфер възможен.”

Той акостира в Разград с впечатляваща визитка. Носил е екипа на кипърските Олимпиакос и АПОЕЛ, като с вторите е участвал в групите на Шампионската лига.

Пиреос: "Трудолюбив съм, обичам да тичам и да вкарвам голове!" 1

С отборите от Никозия има над 130 мача с 44 гола в местното първенство. От 2017 г. е играч на Копенхаген, с който става шампион на Дания. В началото на миналия сезон преминава в казахстанския Астана.

“Трудолюбив съм!” заяви той. “Обичам да тичам, да държа топката, но като нападател вкарвам колкото мога повече голове. Идвам да помогна на Лудогорец да станат за десети път шампиони и да влязат в групите на Шампионска лига или Лига Европа.

“Не познавам никого персонално. Нямам тъпение да се срещнем, да постигнем много. Знам, че има много опитни играчи, някои които са се превърнали в легенди и съм нетърпелив да започнем работа. Познавам стила на Дамбраускас.”

Пиреос има сериозно присъствие в националния отбор на Кипър. До момента нападателят е изиграл 44 мача и е отбелязал 10 гола за представителния тим от Острова на Афродита.

“Готов съм да играя,” заяви той. “Трудна е ситуацията, защото последният ми мач бе в края на ноември. В момента провеждам индивидуални тренировки с кондиционния треньор.

“Дали съм готов, ще реши наставникът. Хубаво е да има силна конкуренция. Така може да покажеш най-добре своите възможности. Радвам се, че ще имам сериозна конкуренция.”