Пирло: На Мората след мача му прилоша, подавахме топката бавно
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Андреа Пирло не остана доволен от поражението на Юве срещу Порто в Шампионска лига

Наставникът на Ювентус Андреа Пирло беше критичен към своя тим след загубата срещу Порто (1:2) в първи мач между двата тима осминафиналите в Шампионската лига. Той все пак похвали опонента за добрата игра. Старши-треньорът на “бианконерите” сподели, че на Алваро Мората му е прилошало след двубоя.

“Трудно е да реагираш, след като си допуснал гол веднага след първия съдийски сигнал. Играчите загубиха увереност и това им повлия. За щастие, Киеза успя да вкара много важен гол на чужд терен. Алваро Мората не се чувстваше добре, но се нуждаехме от него. След срещата на него му прилоша и трябваше да легне за известно време”, заяви Пирло.

“Порто често играе по този начин в Шампионската лига, но в случая ние им позволихме да играят своята игра. Трябваше по-бързо да движим топката. Противникът не ни оставяше свободни пространства в центъра и се налагаше да атакуваме основно по фланговете. Това обаче не е лесно, когато топката се подава бавно”, обясни бившият халф.

След загубата от Порто, вече в три поредни срещи отборът на Ювентус няма победа, допускайки две загуби в изминалите два двубоя. В понеделник тимът на Андреа Пирло е задължен да се върне на победния път в домакинската среща с Кротоне от Серия А, където отборът е на 4-ото място в калсирането – на осем точки зад лидера Интер.