Пиронкова не издържа физически и се отказа в полуфинала
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
В понеделник Цвети отново става първа ракета на България

Преуморена Цвети Пиронкова бе принудена да се откаже преждевременно от полуфиналната си среща в турнира от категория ITF с награден фонд 100 хиляди долара в Нотингам срещу Арина Родионова при резултат 6:4 в полза на австралийката.

Това бе втори мач за българката в рамките на по-малко от три часа.

Въпреки загубата Пиронкова ще отбележи значителен скок в световната ранглиста от понеделник, като отново ще бъде първа ракета на страната ни при дамите.

В началото на срещата с Родионова Цвети бе безупречна в своите подавания и имаше висок процент на вкаран първи сервис, който я държеше далеч от неприятности.

С напредването на сета ударите ѝ все по-рядко намираха очертанията на корта и след няколко непредизвикани грешки от форхенд страната в прословутия седми гейм българката инкасира пробив.

Това обаче далеч не обезкуражи пловдивчанката и възползвайки се от колебанията в играта на Родионова, нашето момиче моментално възвърна паритета.

Пробивите продължиха с пълна сила и подпомогната от нова доза неточности от ракетата на Пиронкова, австралийката отново излезе напред в резултата с пробив аванс.

Сервирайки за сета, Родионова не допусна да се стигне до изненада и макар да пропусна да реализира два от сетболите си, тя се възползва от третата си възможност и затвори дебютната част в своя полза.