Пламен Марков обяви причините за напускането на Ганчев и Инджов
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ганчев оставя клуба заради недоволството на част от привържениците на "армейците", както и финансовата криза от пандемията от коронавирус

На специална пресконференция, свикана от ЦСКА, Пламен Марков сложи край на спекулациите и обяви оттеглянето на Гриша Ганчев и Юлиян Инджов от клуба. Марков назова причините за решението на Ганчев – недоволството на част от привържениците на “армейците”, както и финансовата криза заради пандемията от коронавирус.

“Тази атака не е от любов към ЦСКА (визирайки декларацията на фракцията Offenders), това е мое мнение и не обвързвам шефовете с това. Инспирирано е от наши опоненти, хора, които не обичат ЦСКА, макар използвайки част от фенската маса. Аз работя в клуба от началото на Ганчев на ‘Българска армия’, знаем всички в какво състояние беше отбора. ЦСКА бе обявен в несъстоятелност и благодарение не само на финансовата подкрепа, а и всичко, което бе направено от господата Ганчев и Инджов, както и хората, които бяха близо до клуба, видяхме докъде стигнахме. Това не е една необективна оценка. Не си приписваме заслуги, но да не забравяме, че ЦСКА просто не съществуваше”, заяви Марков.

“Бързо спечелихме една купа като аматьорски отбор. Бяха платени 8 млн. лева, свързани с емблемата на клуба и голяма част от задълженията, които трябваше да бъдат направени. ЦСКА се стабилизира финансово и спортно-технически започна да се гради стабилен отбор”, продължи изпълнителният директор на “армейците”.

“Също така обстановката за развитие на бизнес е много тежка, възможностите са ограничени и смятам, че това влияе на крайното решение на собствениците да продължат издръжката ЦСКА. Виждате, че ДЮШ има сериозно развитие на този етап. Започнаха трансфери в чужбина, направиха се доста неща”, допълни Марков.