Планът за рестарт на Бундеслигата: По 239 души на стадиона и без кетъринг
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Изглежда, че германската “Първа Бундеслига” ще е първото голямо първенство, което ще се поднови. Плановете за рестарта на Бундеслигата са за месец май, но под строг контрол, който ще позволи на точно 239 души да бъдат на стадиона.

В Германия се опасяват от финансовите загуби, които е възможно да фалират някои клубове, заради което Германската футболна лига е решена да поднови двубоите в началото на следващия месец. Със сигурност мачове няма да има до края на месец април, но все по-усилено се говори сезонът да бъде подновен веднага след това.

Разбира се, за да се случи това, трябва и развитието на пандемията от коронавирус трябва да е положително, но Лигата вече е направила конкретен план за провеждането на срещите в гермаския елит. Естествено, публика няма да бъде допускана на стадионите.

Според „Билд“ на всеки мач ще може да има най-много 239 души, сред които 30 служители на стадиона и четирима подавачи на топките вместо досегашните 12. Най-голямата група ще бъде телевизионният екип по излъчването с общо 36 души.

Само веднъж до този момент в историята на немската елитна дивизя се е играло без фенове. Това се случи на 11 март, когато Борусия Мьонхенгладбах надви Кьолн с 2:1. В този мач на „Борусия Парк“ присъстваха 600 души – футболисти, треньори, журналисти, стюарди и санитари. При подновяването на двубоите през май или на по-късен етап обаче ще може да присъстват много по-малко хора.

126 души ще имат възможност да бъдат на и около самия терен – отборите в пълен състав, както и по общо 8 треньори, служители и лекари на клуб. Освен тях ще има 113 души по трибуните, като 30 от тях ще са журналисти.

ВИП-гости и клубни служители без функция по време на самата среща няма да получат право да бъдат на стадиона. На всяка делегация са позволени по 8 допълнителни души. Храни и напитки няма да се предлагат. Също така пред стадиона ще бъдат разположени 50 стюарда, които да предотвратят евентуални фенски събирания.