Планът за Висшата лига – сезонът се подновява на 1 юни и продължава 6 седмици
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Ръководството на Висшата лига на Англия работи по план за подновяване на сезона, като трябва да бъдат изиграни всички срещи до края на кампанията. Преди дни се взе решение за удължаване на паузата покрай коронавируса и за момента шампионатът е спрян до 30 април.

Много е вероятно да има поредно отлагане на кампанията в “Премиър лийг”, а “Телеграф” информира за план, според който сезонът да бъде рестартиран на 1 юни и за период от шест седмици да се изиграят оставащите 92 мача от първенството. Мачовете от английския елит почти сигурно ще се проведат при закрити вратата.

Този план изглежда и най-реалистичен за завършването на сезона във Висшата лига. Ако тези срокове се спазят, това ще даде възможност новият сезон също да започне по план – на 8 август, т.е. близо 4 седмици след приключването на стария.

Ако този план за Висшата лига бъде одобрен, то шампионатът ще приключи през лятото, каквато и бе идеята на УЕФА с отлагането на Европейското първенство с една година, за да може първенствата да се изиграят. Евро 2020 трябваше да завърши на 11 юли, а 6-ata седмица след първи 1 юни приключва на 12-и, така че клубовете ще имат време и да направят своята подготовка преди старта на сезон 2020/21.

За този срок ще трябва да се изиграе и турнира ФА Къп, така че телевизионните компании ще могат да излъчат всички заложени в договорите мачове до края на кампанията.