Победната серия на Уест Хем продължава, срази и Астън Вила
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Чуковете" са вече пети в класирането след успех с 2:1

Уест Хем се изстреля в Топ 5 на Висшата лига след успех с 2:1 над Астън Вила в мач от 10-ия кръг на Висшата лига. Точни за „чуковете“ бяха Огбона (2) и Боуен (46), а за тима на гостите се разписа Грийлиш в 25-ата. В 74-ата Оли Уоткинс пропусна да донесе точка за Астън Вила, пропускайки дузпа. Това бе и трета поредна победа на „чуковете“, които са вече пети в класирането със 17 точки, докато Астън Вила остава 9-и с 15 точки.

Уест Хем започна ударно в мача и поведе още във 2-ата минута. Джарод Боуен центрира от корнер, а Анджело Огбона спечели въздушния двубой с бранител на далечната греда и прати с глава в мрежата.

Езри Конса нанесе неточен удар от добра позиция в 19-ата, а няколко минути по-късно Конър Хурихейн изпълни добре пряк свободен удар, но вратарят на домакините успя да избие в корнер с плонж.

В 25-ата минута Джак Грийлиш върна Вила в мача с красив гол, при който имаше и лек рикошет.

Обратът можеше да стане пълен в 37-ата, но Оли Уоткинс от 6-7 метра стреля във вратаря.

Уест Хем вкара още по-бърз гол в началото на втората част. Преди да е изминала една минута след почивката, „чуковете“ си върнаха аванса в мача. Бърза многоходова атака на домакините завърши с пас на Бенрама и прецизен удар на Боуен, след който Мартинес трябваше да вади за втори път топката от мрежата си.

В 63-ата Грийлиш направи страхотно подаване за Уоткин наляво, последва пас за Трезеге, който би в обсега на Фабиански и вратарят на „чуковете“ спаси.

В 71-ата играч на домакините задържа за фланелката Трезеге, за което Вила получи правото да изпълни дузпа. Оли Уоткинс обаче стреля в напречната греда от бялата точка и преднината на Уест Хем се запази.

В добавеното време Оли Уоткинс бе напът да се реваншира за пропуснатата дузпа и отбеляза, но попадението бе отменено след проверка с ВАР заради засада.