Почетино се разделя с един състав футболисти в Челси
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Аржентинският мениджър ще редуцира бройката играчи на "Стамфорд Бридж"

Новият мениджър на Челси Маурисио Почетино се е заел със задачата да намали огромната бройка футболисти в клуба, пише “Дейли Мейл”. Очаква се над 10 футболисти да напуснат “Стамфорд Бридж” през лятото. Почетино ще заеме мениджърския пост в Челси офцииално на 1 юли, но доста преди това ще има яснота около напускащите в тима.

Вече е ясно, че португалският национал Жоао Феликс няма да остане на “Стамфорд Бридж”, като той ще се завърне в Атлетико Мадрид. Халфът Денис Закария пък ще се завърне в Ювентус, тъй като периодът му под наем също изтича.

В Англия пишат, че Пиер-Емерик Обамеянг, Хаким Зиеш, Кристиан Пулишич, Едуар Менди и Калъм Хъдсън-Одой също ще напуснат Челси. В следващите седмици почетино ще реши бъдещето на Калиду Кулибали, Сезар Аспиликуета и Н’Голо Канте.

Челси може да продаде някой измежду Матео Ковачич, Конър Галахър, Трево Чалоба и Рубен Лофтъс-Чийк, тъй като към тях има интерес от други отбори. Очаква се развитието и с подновяването на договора на Мейсън Маунт, който е желан от Манчестър Юнайтед, Ливърпул и Арсенал, така че ще трябва да реши бъдещето си.

В Челси ще направят и някои входящи трансфери. Заговори се, че клубът има интерес към дефанзивния халф Мануел Угарте от Спортинг Лисабон. Към тима ще се присъдини Кристофър Нкунку, който бе уговорен още в края на 2022 г.