Пол Погба ще се завърне на терена в началото на 2025 г.
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Френският национал ще може да играе за Ювентус през този сезон

На 11 септември 2023 г. италианската антидопингова агенция обяви, че Пол Погба е дал положителна проба за забраненото вещество дехидроепиандросерон по време на мач от Серия А с Ювентус. Въпреки опроверженията от страна на играча и неговото обкръжение, както и техните искания за нова проверка, италианският антидопингов трибунал потвърди резултатите, което доведе до четиригодишното отстраняване на Погба от септември 2023 г. насам. Нова информация обаче подказва, че Погба ще може да се завърне на терена в началото на 2025 г., като поднови тренировки, а през март да играе в официални срещи.

Кариерата на Погба е като влакче в увеселителен парк. Някога считан за един от най-големите таланти футбола, той се утвърди като един от най-добрите играчи на своята позиция по време на първия си период в Ювентус. През лятото на 2016-та френският халф бе купен от Манчестър Юнайтед. Този сензационен трансфер влезе в заглавията, тъй като Погба стана най-големият скъп играч в историята по това време, струващ 105 милиона евро. Въпреки това, след няколко непоследователни години във Висшата лига, Погба изрази желание да се върне в Ювентус.

Магията от първите му дни не беше възобновена по време на втория му престой в Торино. Полузащитникът прекарва повече време в лазарета, отколкото на терена, въпреки че е един от най-добре платените играчи в състава на Масимилиано Алегри. Едновременно с това Погба се сблъска с бурна ситуация, включваща организиран опит за изнудване и отвличане през март 2022 г. След това дойде и наказанието за допинг и нещата станаха още по-лоши за Погба. Престои да видим как футболистът ще се завърне през 2025 г.