google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Крилото разкри, че в Разград комуникира предимно на френски

Бившият юношески и младежки национал на Нидерландия – Елвис Ману, заяви, че се чувства повече от комфортно в Разград, а сега се надява, че ще успее да играе с Лудогорец и в Шампионската лига.

27-годишното крило призна, че не би отхвърлил оферта от гранда на Ротердам – Фейенорд (б. а – клубът, в който започва кариерата му), но сега вниманието му ангажирано от участието на Орлите в най-силния европейски турнир.

“Дали бих искал да се върна във Фейенорд? Ако от Фейенорд ми се обадят, няма да каже „не“, но сега съм добре в България“, коментира Ману.

“Лудогорец е голям клуб, който за десети пореден път спечели титлата в страната. Това лято ще играем в предварителните кръгове на Шампионска лига. Иска ми се да влезем в груповата фаза, така че в момента не мисля за Фейенорд“, добави той.

“Беше приятно, че моята приятелка и децата ни бяха на стадиона, когато станахме шампиони у дома срещу Берое в началото на този месец. Феновете отново се върнаха по трибуните.

“По време на шампионския мач стадионът беше пълен на една трета, така че не трябваше да празнувам първата си титла на празен стадиона. Това беше допълнителен стимул за мен. Последният ни мач от сезона е без значение, вече може да се каже, че съм във ваканция и се радвам, че съм със семейството и приятелите си.

“Разград е малък град, футболът е ужасно важен за хората. Лудогорец е местната гордост. Бързо се адаптирах в Лудогорец. Вкарах пет гола и осем асистенции в местното първенство, а в Лига Европа отбеляза пет гола.”

Ману разкри, че говори свободно седем (!) езика и това му позволява да преодолява бариерите в различните страни.

“Освен нидерландски, говоря още ганайски, английски, португалски, испански, турски и френски,” заяви Ману. “Докато играех в Турция имаше много френскоговорящи играчи. Такъв е случаят и в Лудогорец. Факт е, че сега говоря свободно френски и ми е удобно.”