Политиката продължава да вреди на спорта

Политиката продължава да вреди на спорта

Политиката продължава да влияе върху спорта. Например, постоянно се говори за отделянето на Каталуния от Испания и заради вълненията мачът беше от есента за зимата, но е през декември срещата между Барселона и Реал Мадрид беше в опасност.

За първи път от 17 години играта на отборите беше толкова скучна и завърши с нулево равенство. Всички играчи мислеха не толкова за играта и резултата, а просто времето да изтече и мачът да завърши без инциденти. За щастие всичко се размина само с хвърляне на малки топки по терена от страна на публиката, малко пушек тук-там след приключване на двубоя и мирис на изгоряло.

Подобно е положението с мъжкия национален отбор на САЩ по футбол, който отмени планирания 20-дневен лагер в катарската столица Доха.
Положението в Близкия изток отбеляза рязко влошаване след убийството на иранския генерал Касем Сюлеймани от американците. Представителят на Иран в ООН сравни акта с обявяване на война и заплаши със страшно отмъщение. Иранският президент Хасан Рухани пък обеща, че “последиците от ужасната грешка на САЩ ще се търпят в продължение на много години”.

А в същото време Катар ще бъде домакин на Световната купа 2022. Разбира се, дотогава има още време и кризата, надяваме се, може да бъде преодоляна.

Сподели Сподели
Изпрати: