Половин година по-късно: Гришо излиза за официален мач тази вечер
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Измина почти половин година от последния официален мач на Григор Димитров. Тази вечер най-добрият български тенисист ще рестартира своя сезон като ще се изправи срещу Юго Умбер от Франция в мач от втория кръг на Мастърс турнира, преместен от Синсинати в Ню Йорк порди пандемията от коронавирус.

Двамата ще излязат в третата среща от програмата на корт №10. Мачовете за деня започват в 18 часа българско време с двубоя Ребека Петершон – Елиз Мертенс. След това ще се играе американското дерби между Макензи Макдоналд и Маркос Хирон, след което на корта ще излязат Димитров и Юмбер.

Очаква се мачът на Гришо да стартира в самия край на 23 август (неделя), най-вероятно около 22-23 часа като разбира се, зависи от продължителността на мачовете, които ще се играят преди това.

Григор Димитров и Юго Умбер имат един мач помежду си – в края на миналия сезон на Мастърса в Париж, като в тази среща Гришо записа успех с 2;1 сета – 4:6, 6:1, 6:2. Ако българинът се справи с Умбер, в следващия кръг ще срещне победителя между квалификантите Мартон Фучович и Норберт Гомбос.