Полша стигна до равен с Исландия две минути преди края
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Левандовски и компания ще влязат в Евро 2020 след труден хикс

Полша успя да се спаси от загуба в последната си контрола преди старта на Европейското първенство това лято. Поляците завършиа 2:2 срещу Исландия.

Пауло Соуса пусна като титуляр Роберт Левандовски, който се завърна от контузия и получи по-дъгла почивка в лагера. Звездата на Байерн за първи път си партнираше с Якуб Швиерчок, който се възползва от отсъствията на Аркадиуш Милик и Кшищоф Пьонтек.

Поляците трудно пробиваха добре организираната защита на съперника и създадоха малко положения през първото полувреме. Исландците показаха, че могат да бъдат опасни в атака и в 26-та минута Гудмундсон откри резултата. Отлична работа на Левандовски в средата на терена доведе до положение, в което Пухач да изведе Жиелински за изравнителното попадение.

В самото начало на втората част Исландия отново излезе напред в резултата, след като Бярнасон направи резултата 1:2. Швиерчок беше изваден от игра малко преди да измине един час игра и Левандовски остана единственият човек напред за Полша. Така се стигна до 88-та минута, когато резервата Свидерски изравни за крайното 2:2. Първият мач на Полша на Евро 2020 ще бъде срещу Словакия на 14-ти юни.