Поне четирима нови в ЦСКА през лятото
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Ръководството на ЦСКА иска да привлече минимум четири нови футболисти, преди началото на следващия сезон, съобщава „Меридиан мач“.

Отборът вече е набелязал няколко трансферни цели и работи усилено по тяхното привличане. В полезрението на ЦСКА са попаднали и двама много талантливи български футболисти.

В последния месец, заради пандемията от коронавирус, с клуба се разделиха чужденците Раул Албентоса, Денис Давидов, Вив Соломон-Отабор и Върнан Анита. Техните договори бяха прекратени по взаимно съгласите. От отбора ще си тръгнат също и Рубен Пинто И Едвин Джеси, техните договори са до края на настоящия сезона. От ръководството имат желание да разкарат и нападателят Томи Юрич, който е записал само 5 мача от началото на сезона и все още не се е разписвал. Има и още футболисти, с който клубът ще преговаря за разтрогване на договорите. Така отборът на ЦСКА за следващия сезона ще претърпи сериозни промени.

#cskasofia #crazy #skills

🔥🔥🔥Кой финт е най-добър? 🤙Митко, Али, Брадли или Джеси ❓ 🤔#cskasofia #crazy #skills

Gepostet von CSKA Sofia FC am Freitag, 1. Mai 2020

С оглед позициите на напускащите, топ приоритет на клуба ще бъде привличането на полузащитници и крила. В центъра на халфовата линия, след напускането на Анита ,Пинто и Бикел, който замина за САЩ още зимата, ЦСКА остава само с Кристиян Малинов и Валентин Антов. Отборът се е договорил с Анита за евентуално негово завръщане, но до такова една ли ще се стигне.

По двата фланга също ще трябват попълнения. Отабор и Джеси вече си тръгнаха, а същото се очаква да стане и с Греъм Кери. Така на тази позиция за „червените“ ще остане само Енрике Рафаел и Евандро, който обаче предпочита да играе на върха на атаката. „Червените“ ще търсят да привлекат поне двама флангови футболисти през лятото.

Селекцията на ЦСКА едва ли ще завърши само с тези два поста. Според това, кои играчи ще напуснат клуба, евентуално ще се търси защитник и нападател. От ръководството ще търсят трансфер на Али Соу или Евандро, който би вкарал свежи средства в касата на „Борисовата градина“. Друг играч, който може да бъде продаден е Жеферсон. Левият бек е със статут на резерва, а заплатата му е доста висока.

През настоящата кампания ЦСКА привлече общо 13 футболисти, без да броим завърналите се след наем. Много малка част от тях обаче се оказаха сполучливи. Единствено Бусато, Занев, Мазику, Белтраме и Ахмед Ахмедов ще носят червената фланелка и през следващия сезон.