Поредният квалификационен цикъл, който завърши преди да е започнал
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Унгарците пропуснаха да ни разгромят с по-катастрофален резултат

България допусна второ поредно поражение в евроквалификациите за европейския шампионат през 2024-та година в Германия, прекланяйки глава от Унгария при гостуването ни на “Пушкаш Арена” в Будапеща с 0:3 и вече сякаш поредният квалификационен цикъл за нас приключи още преди да е започнал.

“Маджарите” си свършиха работата още през първата част, като Балинт Вечей даде аванс на домакините още в седмата минута, а в 26-ата Доминик Собослай реализира второто попадение след прекрасно изпълнение на пряк свободен удар. Пет минути преди края на първото полувреме Мартин Адам утрои преднината за домакините.

“Лъвовете” загубиха първата си среща при домакинството ни с 0:1 срещу Черна гора, а за унгарците това е първи мач в тези квалификации. Възпитаниците на Марко Роси победиха Естония с 1:0 в приятелски мач преди дни.

Първата опасност се превърна в гол. В 7-ата минута защитата ни проспа рейд на Собослай завършил с пас към Роланд Салай – неговият изстрел бе отразен от Наумов, но при добавката Балинт Вечей прати топката в опразнената врата.
В 26-ата минута Собослай стреля от пряк свободен удар фронтално на вратата и прати топката в горния ляв ъгъл на вратата, пазена от Наумов. В 40-ата минута преднината на Унгария стана класическа. Валентин Антов се опита да пресече пас на Собослай към Бола, но вместо това я даде на Мартин Адам, който накара Наумов за трети път да вади топката от вратата си.