google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бившият топ-функционер обвини Емил Костадинов в подвеждане на обществеността

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Христо Порточанов за пореден път атакува “услужливото” поведение на управниците на централата.

Този път на мушката на известния с острия се език функционер застана вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов, който всячески се опитва да наложи селекционера на младежкия национален тим Александър Димитров за наставник на мъжката гарнитур с аргумента, че този модел на приемственост работел в Германия.

Врелият и кипелият в българския футбол Порточанов обаче напомни на героя от знаменития мач на “Парк де Пренс”, че далеч не всички предводители на бундестима са оглявавали преди това и младежката формация.

Нещо повече, бившият бос на бургаския Нефтохимик заклейми БФС в унизително полягване с цел да се харесат на управляващата партия в страната. Обществена тайна е топлата връзка между Димитров и министър-председателят Бойко Борисов.

Ето и обръщението на Порточанов към Костадинов:

“До г-н Емил Костадинов Вие подвеждате ИК на БФС с твърдението Ви, че всички треньори на Германия са били треньори на младежкия отбор, преди да поемат мъжкия. Това не е ВЯРНО. Нито Франц Бекенбауер, нито Юрген Клинсман, нито Йоги Льов са ръководили младежкия отбор на Германия. Разбираме желанието Ви да наложите треньор на мъжкия отбор на България, само за да се харесате на една партийна централа. Уверяваме, Ви обаче, че това е опасна заигравка. ФИФА и УЕФА не допускат политическа намеса в работата на футболните федерации. ПОСЛЕДСТВИЯТА ЗА БЪЛГАРИЯ ЩЕ СА ЖЕСТОКИ!!!“