Порточанов размаха пръст на Изпълкома на БФС и Бончо Генчев
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бившият шеф на Нефтохимик е категорично против оставянето на аматьорските клубове без право на глас

Инициативният комитет за издигането кандидатурата на Христо Порточанов за президент на Българския футболен съюз излезе с обръщение, в което за пореден път призоваха за провеждането на конгрес на централата.

В същото време кръгът около бившия президент на “Нефтохимик” заклейми опитите на членовете на настоящия Изпълком да оставят без глас аматьорските клубове.

Хората на Порточанов жегнаха и бившия национал Бончо Генчев, който в момента оглавява зоналния съвет на БФС – Велико Търново, призовавайки го да спре с опитите за политизиране на Конгреса.

Ето и цялото обръщение:

“Трябва да спрат спекулациите, че след извънредния Конгрес, може би трябва да има и редовен.

Уверяваме всички наши съмишленици, че няма такова нещо, което е видно от чл.22 от Статута на УЕФА, където категорично е записано: „Мандатът на новоизбрания президент и членовете на изпълнителния комитет започва след края на проведения Конгрес“.

Двама от членовете на сегашния Изпълком категорично не желаят Конгрес. Съветваме ги да бъдат спокойни тъй като имаме доказано много добри юристи, а и не предвиждаме от сегашния състав на Изпълкома да влезе в новия Изпълком на БФС. Уважаеми колеги и приятели, не се поддавайте да бъдете заплашвани да се подписвате в подписката за извънреден Конгрес.

Ако Вас Ви няма, няма да има БФС. Така, че смело напред към Конгрес за доброто на футбола. Няма да се оставим, както вече заявиха някои членове на Изпълкома, да бъдат игнорирани аматьорските клубове при избора на ново ръководство на БФС.

Много им се иска на някои само пет отбора да избират ръководството на БФС и да продължават да си правят каквото си искат, както го правят до сега.Категорично няма да го позволим и няма да разрешим да бъде игнориран демократичния избор на ново ръководство на БФС.

Специално до г-н Бончо Генчев – във Велико Търново е имало футбол преди Вас ще има и след Вас. Сещате се какво Ви намекваме. Бъдете здрави и се пазете. Не правете опити да политизирате Конгреса, защото няма как да стане и няма кой да Ви позволи.

Инициативен комитет за издигането кандидатурата на Христо Порточанов за президент на БФС”.