Португалец е все по-близо до трансфер във Висшата лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
,,Червените" искат да подсилят всяка зона от терена

Съобщава се, че Нотингам Форест е на път да привлече крилото на Витория Гимараеш – Жота Силва.

Отборът от Източен Мидландс в момента преминава през процес на извършване на големи промени в състава за предстоящия сезон. Нуно Еспирито Санто вече подсили своите вратарски, защитни и халфови зони през последните няколко седмици, като клубът спечели над 50 милиона паунда от продажбата на ненужни играчи. Силва обаче е способен да играе навсякъде в атакуващ план, което е много високо ценено.

Според трансферния експерт – Фабрицио Романо, Форест са преговаряли вече и със Силва, който спечели дебют на международно равнище тази година. Без да бъде споменавана трансферна сума, Романо споделя, че споразумението е в „краен етап“ и се очаква да бъде финализирана съвсем скоро. Тъй като Силва има само една година до края на договора си, Витория е в позиция, в която ще искат да вземат повече пари за звездата си, защото е следен и от други клубове.

Жота Силва вкара 11 попадения и предостави 6 асистенции в Примейра лига през сезон 2023-24, като също, той отбеляза единствения гол в мача, когато Витория победи Флориана в първия мач от втория квалификационен кръг на Лига Европа миналата седмица.