Португалия без Роналдо се сгромоляса срещу Швейцария
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Харис Сеферович вкара най-бързия гол в Лигата на нациите и донесе успеха на Швейцария

Португалия допусна изненадваща загуба като гост на Швейцария с 0:1 в двубой от група 2 на Лига А в Лигата на нациите. “Селесао” пристигна в Женева без голямата си звезда Кристиано Роналдо и това оказа влияние на крайния изход на мача. Тимът на Фернандо Сантош имаше много положения, но не успя да реализира попадение.

С това поражение Португалия загуби първото място в групата, след като бе изпреварена с точка от Испания. Швейцария пък записа първа победа в Лигата на нациите след три поредни поражения на старта.

Не бяха изминали и 60 секунди игра на “Стад дьо Женева” и Швейцария вече имаше аванс. Силван Видмер качи топката на главата на Харис Сеферович при първата атака на домакините и опитният нападател прати топката в мрежата.

В 12-ата минута домакините очакваха дузпа, но след намесата на ВАР главният рефер видя, че няма основание да отсъди 11-метров наказателен удар. Малко след това вратарят на “кръстоносците” Йонас Омплин спаси удар на Данило Перейра.

Стражът на Швейцария направи страхотно второ полувреме, в което гостите отправяха удар след удар към вратата на противника. През първата част Португалия имаше само 3 опита за попадение, докато през второто полувреме те бяха 17, като седем от ударите бяха точни. Йонас Омплин обаче направи отлични спасявания и разочарова Бернардо Силва, Пепе, Андре Силва и Диого Жота.

В края на мача натискът на Португалия стана още по-силен. Отборът на Фернандо Сантош направи много атаки, имаше и ъглови удари, но така и не успя да вкара изравнителен гол.