Португалия елиминира Словения след дузпи и ще играе с Франция
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Селесао продължава напред след победа след изпълнение на наказателни удари.

Португалия успя да се справи със Словения след изпълнение на дузпи като през редовното време и продълженията не паднаха попадения и Кристиано Роналдо и компания ще играят на ¼ финалите на Евро 2024 срещу Франция.

Португалия и Словения не предложиха на зрителите голямо зрелище през първото полувреме като Селесао владееха инициативата но въпреки това завършиха първите 45 минути без точен удар във вратата. Най-добрият шанс за гол през първата част дойде в добавеното време като Бернардо Силва получи топката от Рафаел Леао и шутира, но неговият удар мина на сантиметри от гредата и излезе в аут.

Футболистите на Роберто Мартинез обаче започнаха второто полувреме на много високо темпо като напълно доминираха и търсеха гола като Кристиано Роналдо изпълни чудесно фаул в 55тата минута, но Ян Облак успя да спаси неговия силен шут и да запази резултата в срещата непроменен.

Роналдо имаше шанс в края на редовното време да отбележи и да реши мача, но неговия удар вътре в наказателното поле попадна в ръцете на Ян Облак и така редовното време завърши без голове.

В първото продължение от 15 минути в самия му край Кристиано Роналдо получи възможността да изпълни дузпа и да осигури преднината на Селесао, но суперзвездата отново беше спрян от вратаря на Словения и в паузата капитанът на Португалия беше видян дори да плаче и да бъде утешаван от своите съотборници.

Пепе направи шокираща грешка в 114тата минута която позволи на Бенджамин Шешко да излезе 1 на 1 срещу Диого Коща, но Словенският нападател не успя да отбележи.