Португалия и Сърбия си размениха по едно полувреме в Белград
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Сериозна драма в края на мача, гостите бяха брутално порязани от главния съдия

Сърбия и Португалия изиграха интригуващ мач в Белград във втория кръг от група А на световните квалификации за Мондиал 2022. След много атакуващ футбол, истинска драма и четири гола те завършиха 2:2 и оставиха спора кой да поеме лидерството в класирането нерешен.

Интересно е, че голямата звезда на европейските шампиони Кристиано Роналдо изигра нови 90 минути след тези срещу Азербайджан преди три дни, но все още не е отбелязал гол в тези квалификации.

Срещата на “Райко Митич” започна отлично за гостите, които още в 11-та минута откриха резултата. Бернардо Силва изпрати пас по конец във въздуха към Диого Жота и нападателят на Ливърпул надскочи съперника си и насочи топката в долния ляв ъгъл на вратата.


15 минути по-късно “мореплавателите” удвоиха аванса си. Седрик Соареш показа завидна техника и пусна пас към Жота, който отново с глава беше точен за 0:2.


Така завърши и първото полувреме, но сърбите отговориха веднага след почивката. Преди да са изминали и 60 секунди от второто полувреме домакините намалиха изоставането си след като Неманя Радонич центрира в наказателното поле и Александър Митрович се изивиси най-високо в него, за да засече топката.

В 55-та Душан Тадич се озова на отлична позиция да вкара втори гол за домакините, но изстрелът му от дистанция беше избит от Антони Лопес с две ръце. При последвалия корнер Милинкович-Савич скочи високо, но топката премина на сантиметри от целта.

Натискът на сърбите обаче даде резултат в 60-та минута. Филип Костич беше изведен с перфектен пас зад гърба на защитата, той успя да контролира топката и я изстреля покрай Лопес за 2:2.


Във втората минута на продължението Никола Миленкович беше изгонен с директен червен картон, след като влезе изключително остро срещу противников играч.

В следващата атака дойде и най-спорното положение в мача, когато Нуно Мендеш подаде към Кристиано Роналдо, той прати топката към опразнената врата, но Стефан Митрович притича и успя да изчисти. Това се оказа и най-дискусионното положение в мача, тъй като повторенията показаха, че топката премина голлинията с целия си обем, но съдията не зачете гола. Това предизвика бурни протести от страна на Роналдо, който претендираше, че има попадение и дори тръгна да напуска терена преди последния сигнал.

Така двата отбора поделиха по една точка от Мала Маракана. По този начин те остават лидери в групата с по 4 точки след успех и равен в първите си два двубоя