Португалия потегли към Евро 2020 с разгром над Израел
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Европейският шампион със солиден успех в последната си контрола преди началото на шампионата

Португалия тръгна към предстоящото Европейско първенство със солидна победа в последната си проверка. “Мореплавателите” надвиха Израел с 4:0, като два гола вкара Бруно Фернандеш, а Кристиано Роналдо и Жоао Кансело добавиха другите два.

Срещата на “Хосе Алвареде” в Лисабон започна вихрено за домакините, като още в 10-та минута Диого Жота можеше да се разпише, но пропусна отличен шанс от около точката за дузпата.

Пет минути по-късно отново нападателят на Ливърпул получи центриране и стреля този път с глава, но топката мина над напречната греда. В 37-та Кристиано Роналдо стреля от воле от няколко метра, но Марсиано показа невероятен рефлекс и с доза късмет опази вратата си суха.

Това обаче остана до 42-та минута, когато Кансело пусна пас към Бруно Фернандеш, който с едно движение се освободи от бранител в бяло и синьо и прати топката мощно в долния ляв ъгъл.
Португалия потегли към Евро 2020 с разгром над Израел 1
Само две минути по-късно и Роналдо се разписа. Фернандеш този път беше в ролята на асистент, като намери капитана си с хубав пас в наказателното и CR7 нямаше как да сбърка с изстрел в средата на вратата.

След почивката удар на Захави беше блокиран от защитник в червено и зелено, което беше и първият по-сериозен шанс за гостите пред противниковата врата. След точно час игра Бруно Фернандеш направи непростим пропуск, след като от границата на вратарското поле не успя да намери добре топката и я направи лесна плячка за Марсиано.

В 86-та минута беше оформен и класическият резултат. Кансело проби страхотно между няколко бранители на Израел и отправи мощен изстрел, който се оплете в долния ляв ъгъл без да остави никакъв шанс на вратаря.

Минута след началото на добавеното време Бруно Фернандеш вкара втория си гол в мача за 4:0, след като се възползва от грешка в защитата на Израел.


Първата среща на Португалия на Евро 2020 ще бъде срещу Унгария на 15-ти юни.