Португалия разби Чехия в Прага и вече е лидер в своята група
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Селекцията на Фернандо Сантош изпревари Испания в битката за първото място

Португалия записа убедителна победа с 4:0 в гостуването си на Чехия в среща от група 2 на Лига А на Лига на нациите на УЕФА. Воденият от Фернандо Сантош отбор изпревари доскорошния лидер Испания, след като “Ла Роха” загуби у дома от Швейцария.

С победата португалците събраха 10 точки и имат две повече от Испания. Всичко ще се реши в последния кръг, когато Португалия приема тима на Луис Енрике на 27 септември.

Голямата звезда на гостите Кристиано Роналдо бе в стартовия състав, но имаше периферна роля в срещата. Нападателят на Ман Юнайтед бе замесен в инцидент в началото, след като получи тежък удар в 13-тата минута след сблъсък с вратаря на съперника. Двубоят бе прекъснат за няколко минути, за да се превърже носът на португалеца.

Португалия поведе в резултата в 33-ата минута, когато Рафаел Леао намери с чудесен пас Диого Далот и защитникът вкара за 0:1.

Иберийците удвоиха аванса си в края на полувремето. Португалският тим организира отлична атака, като Марио Руи пусна страхотен пас в наказателното поле и Бруно Фернандеш засече отблизо за 0:2.

Фернандеш асистира за третия гол на Португалия в срещата. Халфът подаде към Далот, който с мощен шут прониза Ваклик за 0:3.

В 82-рата минута Роналдо отклони центриране от корнер и топката отиде на пътя на Жота, който с глава се разписа за 0:4.