Португалия срещу Франция – очаквания преди големия сблъсък
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
„Мореплавателите“ и „Петлите“ ще се изправят в мач от ¼ финалите на Евро 2024.

Това е повторение на финала от 2016 година когато Португалия се изправи срещу Франция.

„Мореплавателите“ се окичиха със слава при последния им сблъсък, спечелвайки своята първа и единствена Европейска титла благодарение на гола на Едер в допълнителното време. Въпреки това, те трябва да се подобрят драстично ако искат да спечелят титлата отново в Германия след разочароващото си представяне на 1/8 финалите.

Португалия трябваше да разчита на брилятните спасявания на вратаря Диого Коста в победата след изпълнения на дузпи над Словакия. Кристиано Роналдо пропусна дузпа в допълнителното време и дори се разплака, но след това се реваншира като отбеляза първата дузпа.

Франция, които бяха фаворите на много хора преди началото на първенството, бяха много далеч от убедителни при тяхната победа в 1/8 финалната фаза срещу Белгия. Въпреки че „Петлите“ бяха по-добрият отбор, те се нуждаеха от автогол на Вертонген, за да си осигурят преминаването в следващата фаза на Евро 2024. Франция отбеляза само 3 гола на първенството до момента като 2 от тях бяха автоголове, а другият дойде след изпълнение на дузпа от Мбапе.