Португалската “Примейра Лига” ще се поднови в края на май
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Португалското правителство обяви, че елитната футболна дивизия на страната - Примейра лига, ще бъде разрешено да възобнови сезона си на 30 май.

Португалската лига спря срещите на 12 март поради ескалиращата криза COVID-19, която обхваща цяла Европа. По време на презентация, прегледана в Португалия в четвъртък вечерта, министър-председателят Антонио Коста подробно описа правителствените планове за отмяна на мерките за блокиране през следващия месец, а стратегията им включва възобновяването на “Примейра Лига”.

Коста, призна обаче, че всяко връщане на нормалния живот във футбола все още зависи от здравните власти, които одобряват мерки за привеждане на стадионите в съответствие с правилните хигиенни стандарти и условия.

Подобно на други големи лиги по целия континент, всички останали мачове в елитната дивизия на Португалия през този сезон ще се играят без публика. Това със сигурност ще бъде удар за грандове като Бенфика, Порто и Спортинг, които играят пред препълнени трибуни домакинските си срещи, но към момента няма друга алтернатива.

Новината за завръщането на “Примейра лига” идва малко след отмяната на сезона в “Лига 1” във Франция и отлагането на рестарта на немската Бундеслига за 16 май. Първоначално немското първенство трябваше да се поднови на 9 май, но тази дата е твърде рано, за да бъдат готови отборите за възобновяване на сезона.