google новини лого Последвай ни
Добави коментар
След зверския побой лекари в болница в Ашхабад отказват лечение по неизвестни причини

Джудист на 14-годишна възраст беше убит в Туркменистан заради отказ да загуби мач от турнир, провел се в началото на февруари в югозападния град Бахарден.

Местните медии съобщават, че Сюлейман Турсунбаев е бил жестоко пребит след победа над кадет от института на Министерството на вътрешните работи.

Според опозиционен вестник организаторите на състезанието наредили на младия спортист да загуби, но той категорично отказал.

След убедителната победа на Сюлейман във финалната среща, той бил откаран в неизвестна посока от непознатите, които го пребили и оставили на улицата.

Случайни минувачи извикали линейка, след което младежът бил отведен в болница в столицата Ашхабад, където обаче лекарите отказали да помогнат, като официални причини за това не се съобщават.

Медийни публикации обаче сочат, че медиците са били заплашени от непознати лица със физическо насилие, в случай, че се заемат с лечението на Турсунабев.

Сюлейман бил откаран в регионална болница, но там починал вследствие на множеството тежки контузии няколко дни по-късно.

Според местните медии треньорът на Турсунбаев също е бил жестоко пребит.

Родителите на момчето вече са се обърнали към президента на Туркменистан Гурбангули Бердимухамедов с молба да се намерят и накажат участниците в трагичния инцидент.