Появи се информация защо сделката между Левски и Диксън се бави
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Причините защо Джоузеф Диксън все още не е собственик на "сините"

Кандидатът за нов собственик на Левски – Джоузеф Диксън, чака адвокатите на българския клуб да му пратят договор за прехвърлянето на акциите на 26-кратните шампиони на България. Договорката между двете страни е била това да се случи преди седмица, но има забавяне.

До този момент от “Герена” няма информация защо това забавяне се случва, но профилът във „​Фейсбук“ „Синя приказка“ обяви причината. Диксън е заявил, че ще преведе първата парична вноска, когато договорът бъде подписан. Също така той е заявил, че до преди 5-6 юли няма как да събере документите за учредяване на българската компания, която ще е собственик на Левски.

Ето какво пише профилът “Синя приказка” по темата:

По наша информация, самият договор от страна на Левски е готов, изпращенето му се бави, защото хората в клуба все още проверяват някои неща, защото за да действат трябва да са напълно убедени и така е правилно. Другата причина поради, която се бавят нещата е самият Диксън, който е казал, че до преди 5-6 Юли не може да събере документите за учредяване на българската компания, която ще е собственик.

Така, че дори и да изпратят договора, е ясно, че нещата са така, че ще трябва да се чака до 5-6 Юли. И още една подробност – както знаете едно от условията на Левски е Диксън да преведе първоначална вноска. Самият Диксън каза, че до като не вземе акциите, няма да превежда пари. От Левски е измислен юридически начин как да се случи всичко в един и същи ден – той да получи акции, и да преведе първоначална вноска. И Диксън е уведомен за това. Така, че нещата не зависят само от страна на клуба. Ако намеренията на Диксън са истински, то няма как да бъде изпуснат, понеже и такива интерпретации чух. Като има официална развръзка, бъдете сигурни, че от Левски ще го съобщят. Извън темата Диксън – и вчера писах, да не се връзвате на това за план А и план Б.

Това са медийни фрази и интерпретации. Хората в Левски през последната година, и най-вече през последните месеци, винаги са си действали и преговаряли едновременно както с Диксън, така и с още няколко потенциални спонсора. И вече с който стане. Нещата обаче се случват бавно, въпреки че в следващите 5-6 дни може и да има развръзка с един от тях. И аз искам бързо, но то не е като предишни години, когато спонсорите бяха спускани по заповед “отгоре” и идваха, изливаха едни милиони без преговори, без бизнес логика и всякакви детайли, знаейки много добре, че след това ще им бъдат върнати през някоя обществена поръчка или някоя друга схема…