Преди Левски – ЦСКА-София
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Левски е домакин на ЦСКА-София в дербито на българския футбол, което е част от 21-вия кръг на efbet Лига. “Сини” и “червени” ще премерят сили на националния стадион “Васил Левски” в събота от 14:45 ч. като в срещата няма изявен фаворит.

Отборът на Левски влиза в дербито като втори във временното класиране с актив от 42 точки. “Сините” са с 2 пункта аванс пред третия Локомотив Пловдив и имат 4 точки преднина спрямо отбора на ЦСКА, който е четвърти. Възпитаниците на Петър Хубчев ще се стремят да спечелят дербито и да дръпнат още повече пред “червените”. Дали обаче проблемите около собственика на тима Васил Божков ще окажат роля при представянето на отбора в събота?

ЦСКА пък има сериозни проблеми в атака – липсата на голове по време на контролите им през зимата със сигурност стряска феновете на “червените”. Отборът допусна доста загуби на лагера в Марбея и не изглеждаше готов за старта на втория дял от първенството. След завръщането си в България, ЦСКА записа успех с 2:0 срещу Струмска слава на “Българска армия”.

Статистика преди дербито

Левски е спечелил 90% от домакинските си мачове в първенството този сезон. Разбира се, тези двубои се играха на “Герена”, а сега тимът на Петър Хубчев ще домакинства на националния стадион. Като домакин Левски е вкарал средно по 2.20 гола на мач и е допуснал средно по 0.60 гола. 40% от домакинствата на тима завършиха с попадения в двете врати.

ЦСКА спечели само 50% от своите гостувания в efbet Лига. “Червените” са вкарали средно по 1.40 гола на мач далеч от дома и са допуснали средно по 0.50 гола при визитите си. Прави впечатление добрата игра на отбрана далеч от “Българска армия”. В само 30% от визитите на ЦСКА е имало попадения в двете врати.

Първият мач между Левски и ЦСКА-София този сезон завърши наравно 2:2. Левски е без победа в последните три мача срещу големия си съперник, като две от тези срещи са завършили при равен резултат.