Преди сезон 2022/2023: Спартак Варна
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Соколите" направиха качествена селекция и ще търсят утвърждаване в елита!

Тимът на Спартак Варна се завърна обратно в професионалния елит след 13-годишно отсъствие и от идния сезон, който започва след броени дни, „соколите“ ще участват в Първа лига. Възпитаниците на Васил Петров си подпечатаха промоцията в лигата на професионалистите три кръга преди края на първенството във втория ни ешалон.

За последно съставът на Спартак Варна бе част от елита през сезон 2008/2009. Последва над десетилетие на тежка финансова криза и недобро управление, а постепенно славният клуб се срина до окръжната група на Варна. Впоследствие „соколите“ прекараха 5 години в Трета лига, но в крайна сметка 2022-ра се оказа годината на тима!

Определено присъствието на варненския клуб във футболния елит на България ще донесе много емоции и драма през новата кампания. Спартак Варна е отбор, който заслужава да бъде сред най-добрите, тъй като има богата история и голяма фенска маса, а какво повече му трябва на един състав от това…

Преди сезон 2022/2023: Спартак Варна 1

Селекция

Ръководството на Спартак Варна направи мащабна селекция през летния прозорец, като с новите попълнения отборът определено ще разполага с повече опит и качество за предстоящите битки в Първа лига. Под рамката на вратата “соколите” се подсилиха с Християн Карастойков и Християн Христов. В защита към състава на Васил Петров се присъединиха Илкер Будинов, Тихомир Димитров, Проспър Менди, Сами ел Анаби и Емануел Моура.  В средата на терена от идната кампания за Спартак ще действат Руслан Черненко, Божидар Васев и Лиандро Мартинс, а Ромеш Ивей, който ще се подвизава на върха на атака, също парафира своя контракт с варненци.

От клуба пък си тръгнаха Христиан Славов, Архан Исуф, Петър Патев, Мартин Василев, Иван Колев и Веселин Любомиров.

Представяне в контролите

В първата си контролна среща “соколите” допуснаха тежко поражение с 0:5 от ЦСКА 1948. Впоследствие Спартак Варна записа успех с 2:1 над Славия, загуба с 0:3 от Ботев Враца и равенство 0:0 с Пирин Благоевград.  В последната контрола възпитаниците на Васил Петров се справиха с минималното 1:0 над дублиращия отбор на Спартак.

Очаквания и прогнози за новия сезон

Очакванията на феновете на Спартак са за едно добро представяне през задаващия се сезон, като амбициите във Варна са клубът да запази елитния си статут и да не допусне изпадане във Втора лига. Някои привърженици, които се славят с по-оптимистично мислене, вярват, че момчетата на Васил Петров могат да гонят и по-високи цели като утвърждаване в златната среда в класирането.

Не бива да се забравя обаче фактът, че отборът на Спартак Варна отдавна не е играл в Първа лига и ако „соколите“ успеят да се спасят, то това категорично трябва да се счита от запалянковците на тима като успех.

Букмейкърът Betano.bg дава коефициент от 3.65 за състава на Спартак Варна да завърши в крайното класиране в топ 10 на първенството, което определено е добра опция за залог.