Предлагат по-кратки от 90 минути мачове във Висшата лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Плановете за подновяването на сезона в Англия продължават и се предлагат какви ли не идеи.

Дори вече се обсъжда възможността за намаляване на продължителността на полувремената. Новината разкри пред BBC изпълнителният директор на Асоциацията на професионалните футболисти (PFA) Гордън Тейлър.

“Играчите на се глупави – нужно е да се убедят, че е безопасно да се завърнат на терена. Не знам какво ще ни донесе бъдещето, но знаем какви предложения бяха направени и какви идеи се обсъждат –  може да се правят над 3 смени, полувремената да не се играят пълни 45 минути, както и двубои на неутрални стадиони”, споделя Тейлър.

“Най-голямото желание да бъде запазена целостта на надпреварата, което означава да има домакинства и гостувания, както и всеки клуб да разполага със същата група от играчи, както преди прекъсването. Много решения трябва да се вземат, но преди всичко – възможно ли е сезонът да завърши и това да стане по безопасен начин?”, добвя Гордън Тейлър.

Все още футболистите от Висшата лига нямат право да тренират на пълни групи. Очаква се в следващите дни това да се случи. В момента те се готвят индивидуално и тренират с маски. По последни новини Премиър Лийг ще се поднови в първите седмици на юни, ако е безопасно това да се случи.