Предпазливост и съобразителност: UFC отложи 3 от събитията си, затваря и института в Лас Вегас
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Най-престижната организация в света на смесените бойни изкуства UFC последва примера на редица авторитетни спортни лиги зад океана и преустанови всички свои събития, които щателно планираше през последните месеци. Президентът на организацията Дейна Уайт е информирал екипа си за решението по електронната поща през вчерашния ден.

„Затваряме всички офиси на UFC незабавно, включително щаба базиран в Лас Вегас, най-малко до 31-ви март и молим всички служители да работят от вкъщи. Институтът също ще бъде затворен. През това време за целия персонал, включително за спортисти. Следващите три събития, които бяха планирани за Лондон, Кълъмбъс и Портланд ще бъдат отложени. UFC 249 все още е насрочен по план, но местоположението може да се промени. Ще ви държим в течение“, се казва в съобщението изпратено до служителите на най-голямата ММА организация.

Истината е, че Дейна Уайт направи всичко по силите си през последните дни да съхрани ивентите, които бяха планирани за идните седмици. Разпространението на COVID-19 и последвалите рестриктивни политики на редица държави по отношение на масовите мероприятия обаче наложиха промени в първоначалната стратегия на организацията. На този етап битката между Хабиб Нурмагомедов и Тони Фъргюсън е анонсирана като част от ивент, който все пак ще се проведе. Това обаче ще се случи със сигурност само и единствено, ако настоящите законови регулации отпаднат. Или мачът се проведе при закрити врати. В противен случай дългоочакваният двубой изглежда все по-близо до неговото пето отлагане. Всички се надяват това да не се случи.