Добави коментар
Виктор Кашай смята, че българските съдии правят малко грешки

“Изиграха се вече 48 мача и ние сме силно критични към съдиите. Всеки кръг анализираме над 100 ситуации и изпращаме между 15-20 интересни видеоклипове. Някои са с проблемни отсъждания, но голяма част от тях са точни. Да, има и дискусионни решения, все пак говорим за 48 мача. Знам, че доста от ситуациите предизвикват дискусии. Това са нормални неща, защото и в топ първенствата може да видите подобни неща”, каза пред “Диема” Кашай.

“Арбитрите винаги са под лупа, нормално е, винаги са и критикувани страшно много. Сблъскваме с това всеки ден. Не се фокусираме много върху критиките, които получаваме, защото е нормално. Гледаме как да повишим нашата система и представяне. Всеки знае, че съдиите са под прицел. Имаме и своите вътрешни критики. Повярвайте ми, много сме критични към всяко грешно отсъждане. Когато някой допусне пропуск, ще бъде наказан. Естествено, че няма да излезе в мрежите как ние действаме. Това е една европейска практика, няма да публикуваме сумите, които удържаме от съдиите”, коментира председателят.

“Но медиите не са много заинтригувани от позитивното представяне на съдиите. Георги Кабаков има много добра репутация в Европа и виждате това с неговите назначения седмица след седмица в Лига Европа, където ръководи важни мачове и на големи отбори. Ще ръководи и мач на Италия, така че се ползва с голямо доверие на УЕФА. Догодина имаме и Евро 2024, което е страхотен шанс за Георги да се класира. Ако работи добре, ние ще направим необходимото, за да представим добре България”, завърши Виктор Кашай.

Добави коментар