Преговорите между Байерн и Дейвис за нов договор са замразени
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Все по-вероятно изглежда, че канадецът ще напусне като свободен агент следващото лято

Байерн Мюнхен се намира в решаващ момент, когато става въпрос за бъдещето на своите старши играчи, включително и за лявото крило Алфонсо Дейвис. Въпреки опитите на баварския клуб да продължи договора му, преговорите са спрени, и според Фабрицио Романо шансовете Дейвис да остане са минимални – само около 10%. Байерн се въздържа от удовлетворяване на финансовите искания на агента на играча, въпреки че Макс Еберл е предложил подобрена оферта.

Интерес към Дейвис проявяват няколко големи клуба, сред които Реал Мадрид, Барселона и Манчестър Юнайтед. Реал Мадрид е основният претендент, като през последната година и половина те наблюдават ситуацията с Дейвис, макар че досега не са правили конкретна оферта. Барселона също има желание да привлече младия талант, но изпитва финансови ограничения. Въпреки това клубът е успял да проведе позитивни разговори с Дейвис и агентите му.

Манчестър Юнайтед също е в играта, но несигурността за участие в Шампионската лига през следващия сезон може да намали шансовете им да подпишат с канадския национал, който настоява да играе в най-добрия клубен турнир.