Преговорите между Джошуа и Пулев продължават – вижте всички подробности около сблъсъка
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Доста вероятно е до края на месеца Антъни Джошуа и Кубрат Пулев да не постигнат споразумение за двубоя си за световната титла в тежка категория, но преговорите между щабовете на двамата продължават.

Надеждата е за достатъчно сътрудничество от всички участващи страни и само за малко повече време, за да се стигне до споразумение и да са ясни всички подробности около така чакания боксов мач.

За втори път за по-малко от седмица беше отправено искане за удължаване на преговорите между Джошуа и Пулев до Международната федерация по бокс (IBF), споделя BoxingScene.com. По-рано първоначалният краен срок – 31 януари, беше удължен с две седмици до 14 февруари, въпреки че и двете страни изразиха увереност, че ще спазят всички срокове, финализирайки навреме преговорите.

От доста време се очаква сблъсъка между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа, като той стана отново възможен, след като англичанинът Джошуа си върна титлата в тежка категория след победа в 12 рунда над Анди Руис миналия декември в Рияд, Саудитска Арабия. Ей Джей отмъсти за единствената загуба в кариерата си, тъй като претърпя шокиращо поражение от Руис миналия юни в Ню Йорк.

Докато отмъщението срещу мексиканеца беше получено, самото първоначално поражение постави Джошуа с вързани ръце, тъй като той получи реванша с Руис само при условие, че победителят ще се изправи срещу Кубрат Пулев не по-късно от 31 май 2020 г. Това беше уговорка, с която Пулев и неговите мениджъри се съгласиха, като българинът е задължителен предендент за световната титла в тежка категория.

Пулев си заслужи правото да се бори за титлата след победа в 12 рунда над англичанина Хюи Фюри през октомври 2018 г. Оттогава той добави на сметката си победи над Богдан Дину и Райдел Букър през 2019 г. Двете му победи бяха съпътствани с кратка пауза, на която той беше принуден, след като Държавната атлетическа комисия на Калифорния наложи наказание на поведението му след победата над Дину през март 2019 г., когото той целуна без съгласие репортерката Джени Суши по време на интервюто им след мача.

Кубрат Пулев в момента е в серия от 8 поредни победи, като за последно загуби от Владимир Кличко през ноември 2014 г. и това е единственото му поражение в кариерата, като този мач бе и единствения, в който Пулев имаше шанс да спечели важна титла. Изглежда, че вторият му шанс да спечели значима титла в тежка категория ще дойде в рамките на следващите няколко месеца, освен ако двете страни не успеят да се споразумеят.

Преди загубата си от Руис през лятото на миналта година, Антъни Джошуа последно защити титлите си при победа в 7-ия рунд срещу Александър Поветкин. Срещата се проведе през септември 2018 г. и беше организирана от Световната боксова асоциация (WBA), като Поветкин беше кандидат-номер едно по това време на WBO – той също бе задължителен претендент за пояса на Джошуа.

Това би трябвало да постави претендента на IBF като следващ съперник на британеца, тъй като Джошуа за последно защити световната си титла в тежка категория с нокаут през октомври 2017 г. срещу Карлос Такам – по ирония на съдбата, той трябваше да се изправи срещу Кубрат Пулев, който беше контузен по това време и беше принуден да се откаже от битката.