Прекално изморени ли са Англия да пресират?
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Трите Лъва имат проблем с пресата на Евро 2024.

След два изиграни мача на Европейското първенство в Германия, мениджърът на Англия Гарет Саутгейт сподели, че неговите футболисти са прекалено изморени, за да пресират.

„Ние не пресираме достатъчно добре, с достатъчно интензитет,“ треньорът на Трите Лъва сподели. „Ние имаме своите ограничения в този аспект от играта заради физическото състояние на нашия състав. Ние не можем да пресираме дълбоко в противноковото поле както го правехме по време на квалификациите, например.“

Наистина ли Трите Лъва са прекалено изморени, за да пресират ефективно? Толкова ли много минути изиграха техните футболисти през изминалия сезон?

От графика, предоставена от Opta се вижда, че футболитите на Англия са на 3то място по изиграни минути в клубните си отбори през изминалата кампания. Лидер в тази класация е домакина Германия като техния състав са прекарали 85,475 минути на терена, а на 2ро място е Португалия с 82,345 минути. Англия са на 3то място с 82,143 минути като топ 5 оформят още Франция и Испания като в класацията колко минути са изиграли титулярите Англия отново са 3ти зад Франция и Португалия.