Премиерът на Полша поиска от Ангела Меркел услуга за Левандовски
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Министър-председателят е провел разговор с германския канцлер, за да поиска двама играчи на националния отбор да бъдат освободени от карантинните правила

Министър-председателят на Полша е провел разговор с германския канцлер Ангела Меркел, за да поиска двама играчи на националния отбор да бъдат освободени от карантинните правила при повторно влизане в Германия след световната квалификация с Англия.  Става въпрос за Роберт Левандовски и Кжищоф Пьонтек, които играят в Бундеслигата.  Държави като Германия изискват десетдневна карантина за всички, идващи от Великобритания, което означава, че двамата ще пропуснат двубои на своите тимове при завръщането си в Германия.

“Премиерът поиска от канцлера правилата да бъдат еднакви и справедливо по отношение на всички национали и благодарение на това играчите на полската Бундеслига също ще могат да се възползват от тях”, обяви заместник-външният министър Павел Яблонски пред агенция PAP.

Външното министерство на Полша не е направило коментар след запитване на Ройтерс. От германското правителство пък заявиха, че кабинетът на Ангела Меркел не коментира частни дискусии.

Шампионът Байерн, в който играе Левандовски, има тежко гостуване на прекия конкурент за титлата РБ Лайпциг след паузата, като двубоят на 3 април е само три дни след мача между Англия и Полша.

Освен с „трите лъва“ поляците имат двубои от квалификационния цикъл с Андора и Унгария.