Пресилен червен картон остави Арсенал с точка срещу Брайтън
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Двата отбора остават на върха във Висшата лига с по 7 точки

Арсенал стигна само до равенство 1:1 при домакинството си на Брайтън от третия кръг на Висшата лига. “Топчиите” поведоха първи в резултата чрез Кай Хаверц, но пресилен червен картон на Деклан Райс ги постави в неизгодна позиция през втората част и логично “чайките” отбелязаха изравняващо попадение.

В 12-та минута Арсенал имаха претенции за игра с ръка в наказателното поле на Брайтън, но съдията не реши да посочи бялата точка. В 38-та “топчиите” успяха да открият резултата след като Кай Хаверц получи на границата на наказателното поле и елегантно прехвърли Вербруген за 1:0.

След почивката, в 49-та минута Деклан Райс попречи за бързо подновяване на играта в половината на Брайтън и беше изритан от противников футболист. Главният съдия Крис Кавана реши да му покаже втори жълт картон за шок на всички в червено и бяло. Въпреки претенциите им, решението нямаше как да бъде променено, тъй като ставаше въпрос за жълт картон, а не директен червен.

Численото превъзходство на Брайтън веднага си пролича и “чайките” натиснаха съперника в наказателното му поле. Така се стигна до 58-та минута, когато Жоао Педро беше на точното място да довкара избита от Рая топка за крайното 1:1.