Престижна кикбокс верига съди Бадр Хари
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Мароканската звезда на световния кикбокс Бадр Хари отново се забърка в неприятности, които могат да повлият негативно на банковата му сметка. Атрактивният страйкър е съден от престижната верига Enfusion за нарушение на предварителния договор, който е сключил с организацията.

Мароканецът и адвокатите му ще трябва да доказват пред белгийски съдия, че Хари не е нарушил договорните клаузи с промоутъра. След като през 2017 г. кикбоксьорът прекара известно време в затвора, той се завърна на ринга следващата година, биейки се за GLORY. Юридическите лица на Enfusion обаче твърдят, че Хари е имал сключен контракт с тях, в който е било договорено той да участва на галавечер в Антверпен. Защитата на мароканеца обаче твърде, че от организацията не са превели първата част от договорения хонорар и това автоматично прекратило договора между двете страни.

35-годишният боец ще научи решението на съда през ноември. Междувременно Хари отново тренира на пълни обороти, след като в последния си двубой за втори пореден път получава контузия в битка срещу друга звезда на кикбокса – Рико Верхувен. Двубоят премина в изключителна динамика, атрактивни комбинации и тежки удари, но тялото на Хари не издържа за втори пореден път и той беше изведен на носилска от залата. Всички фенове на ударните правилници обаче се надяват да видят трети бой помежду им, който най-после да определи кой е по-добрият боец.

Както добре знаем това далеч не е първият път, в който Хари се изправя пред съд. Сега обаче конфликтът има изцяло юридическа стойност и може би боецът се намира в интересен прецедент за своята киминална беография – за първи път ще се изправи пред съд без обвинения в престъпна дейност.