Президентът на Интер похвали Конте и обясни за раздялата
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Конте е топ треньор, но като президент трябва да мисля за стабилността на клуба", споделя Жанг

Интер сложи край на дългото чакане и спечели титлата в Серия А през миналия сезон, а няколко дни след това най-изненадващо се раздели с треньора си Антонио Конте. Президентът на “нерадзурите” Стивън Жанг обясни каква е причината за радялата с Конте. Той сподели, че клубът е трябвало да намали разходите, а така няма да бъде много активен на трансферния пазар. Именно поради тази причина Интер са се разделили с Антонио Конте, който според Жанг е топ треньор.

“От момента, в който поехме Интер, знаехме, че Конте ще е най-добрият наставник за нашия проект. Преди 2 години най-накрая успяхме да го доведем. Бях убеден и все още съм, че той е победител. Това е причината да инвестираме толкова много в него и тима”.

“Миналото лято пандемията се отрази сериозно на нашите приходи, но ние продължихме с него, концентрирани върху сезона и уверени, че сме способни да спечелим. Решението бе правилно, но сега сметката от пандемията е такава, че не можем да не разгледаме ситуацията и да погледнем към спестявания, които ще доведат до баланс в бъдещия ни бюджет”.

“Трябва да намалим разходите и да контролираме риска. Това очевидно ще повлияе на нашата стратегия на финансовия пазар. Различните ни виждания на тази ситуация доведе до раздялата. Няма съмнение, че Конте е топ треньор, но като президент е нужно да мисля за стабилността на клуба”, каза Жанг.