google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Не искаме от тях да ни пазят, но те искат най-богатите да определят бъдещето на футбола", заяви Хавиер Тебас

Президентът на испанската Ла Лига Хавиер Тебас направи коментар по темата за Суперлигата. През пролетта на миналата година група клубове, сред които Барса и Реал Мадрид, инициатираха идеята за нов голям европейски футболен турнир, но след няколко дни претъря провал. Все пак Барселона и Реал Мадрид, както и Ювентус, продължават да са подръжници на идеята за Суперлига в бъдеще. Тебас изрази своите притеснения, че босът на “белия балет” Флорентино Перес продължава да работи по проекта.

“Това е много опасна концепция и ме притеснява, че продължава да съществува. Големите клубове искат да командват парада, тъй като генерират най-много приходи. Те продължават да взимат все повече власт по много опасен начин. Това е все едно банките да управляват икономиката. Притеснявам се, че президентът на Реал Мадрид продължава да работи по проекта. Не искаме от тях да ни пазят, но те искат най-богатите да определят бъдещето на играта.

В Ла Лига имаме правила, които носят баланс между големите, средните и малките клубове. Ако ние не обърнем внимание на някоя идея на Реал Мадрид, те ни заливат с нови 60. Суперлигата ще свали 50% от приходите на останалите тимове. Хиляди работни места зависят от футбола и тази система ще се разпадне,” заяви Тебас.