google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Ферарио Спасов отказа да се съгласи, че Славия е фаворит в предстоящия бараж за Лига Европа, който ще се състои в неделя на стадиона в столичния квартал “Овча купел”.

“Славия показа много добри игри, но не са фаворит,” коментира наставникът на Канарчетата. “Играта на Ботев зависи доста от играта на Тодор Неделев. Вутов вкара важни голове, но Тодор е безспорен авторитет и име, играта на отбора се върти около него.”

Двубоят на стадион “Славия” трябва да се играе без публика заради мерките, наложени вследствие на кризата с коронавируса, но от Ботев вече се обърнаха към Националния оперативен щаб и БФС с молба за допускане на фенове по трибуните.

“Искам да бъдем отборът, който ще иска повече да се класира за Европа,” продължи Спасов. “Хвърлихме доста нерви, минахме през доста перипетии, минахме и през силни периоди и през колебания, спечелихме 4 от 5 мача, ще имаме настроение за този важен мач.

“Имаме няколко дни за подготовка в този мач, изиграхме най-много мачове, за да стигнем до този мач, това ще е 10-ти (б. р – след подновяването на шампионата), играхме на приливи и отливи, но в най-важната част от първенството намерихме своята физиономия и спечелихме срещу трудни отбори.”

58-годишният Спасов застана на кормилото на Ботев миналата година, а в богатата си треньорска кариера е водил също Литекс, ЦСКА София, Етър, Берое и още няколко други български клуба.

“Отиваме да изиграем този мач без напрежение, това е мачболът на първенството, през 3 дни играем мач, специфично е, но трябва да се справим,” добави той.