Проговори треньорът на нападнатото заради екип на ЦСКА дете
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Излязоха още детайли от неприятната случка с нападението срещу момчето, чиято фланелка на ЦСКА беше съблечена в автобус.

За тях разказа треньорът на 14-годишното дете.

То е било на тренировки на стадион „Локомотив“ до към 19 ч., а след това е поело за вкъщи с автобус 404 от столичния градски транспорт. Малко по-късно то е нападнато от едри младежи с бръснати глави, на видима възраст около 20 години. Въпреки, че на екипа на детето е нямало символи на футболния тим на ЦСКА, а само надписи „джудо и самбо“, все пак това е предизвикало силна агресия срещу него. Докато е траела неприятната сцена, детето е молило за помощ, но единствените, които се притекли от целия автобус, се оказали две жени.

Пред медиите едната от тях разказва, че след като е чула как детето се моли на нападателите си да го оставят на мира, но те са съблекли горната част от екипа му и то, голо до кръста, се е опитало да потърси помощ, тръгвайки към кабината на шофьора. „Както си беше съвсем облечено, изведнъж го видях голо до кръста“, разказва свидетелката на гаврата. След като разбрали какво се е случило, двете жени се обадили в полицията.

Проговори треньорът на нападнатото заради екип на ЦСКА дете

Самият потърпевш разказва, че агресивните мъже му наредили да се съблече веднага, защото иначе щели да го убият, както самите те се изразили. В резултат на заплахата, друга жена от същия автобус веднага започнала да разсъблича дъщеричката си – около 8-годишна, като облякла с връхната дреха нападнатото момче, за да го покрие.

И цялата тази сцена се е разиграла пред погледа на целия автобус, в който са пътували и мъже. За съжаление, нито един от тях не е направил нищо, за да защити жертвата.

„Това е за мен необяснимо и възмутително“, възмущава се очевидката.

Проговори треньорът на нападнатото заради екип на ЦСКА дете

След грозната сцена, шофьорът на автобуса от градския транспорт спира на червен светофар и тогава тримата нападатели успяват да избягат, отваряйки сами вратите на превозното средство.

От полицията вече са започнали да разследват случая, като са изискали всички записи от камерите. Според високопоставени служители от столичния автотранспорт са категорични, че техният шофьор няма никаква вина и затова не виждат причина да бъде по някакъв начин санкциониран. Кметът на София обаче все пак е разпоредил вътрешна проверка, за да се разбере със сигурност дали шофьорът на автобуса е реагирал адекватно.