Проговориха първите “милионери” от Националната лотария и казаха по колко са им дали
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Наскоро публикувахме информация, че има съмнения за „раздадени“ фалшиви печалби от милиони левове от страна на Националната лотария. Подобни слухове се въртят в медийното пространство още много преди да се развихри сегашния скандал с бизнесмена Васил Божков, но така или иначе досега нямаше нищо черно на бяло.

След скорошните събития обаче, нещата малко по малко започнаха да се изясняват, като дори някои от „щастливците-милионери“, проговориха за измамата.

Много от хората, които ни показват телевизията и които с широка усмивка споделят вълнението и щастието си от голямата печалба от Националната лотария, са подставени лица, твърди Lupa.bg.

И публикува разказите на двама от тях.

“Милионерът”дядо Данчо 

77-годишен дядо, когото ще наричаме условно дядо Данчо, се оказва един от мнимите милионери.

Той споделя пред изданието, че хора от Националната лотария са направили връзка с него и са му предложили да му изплатят в кеш, под масата, сумата от два бона и половина лева, срещу която той трябва да застане с лицето си пред телевизионната камера и да обяви пред цяла България щастието си от това, че лотарията го е произвела в милионер. За дядо Данчо е известно, че е от ловешко село, живее съвсем скромно и прилича досущ на всички останали бедни пенсионери, които едвам успяват да свържат двата края. Сумата от 2500 лв. за него изглежда огромна. Затова и той се решава да участва в измамата. Не желае обаче да каже истинското си име, защото се страхува от евентуални последствия.

“Милонерката” Капка Русева от Благоевградско

Следващата „милионерка“, дръзнала да разкаже историята си, също е от тези, които живеят в недоимък. Жената е от Благоевградско. Представя се като Капка Русева, но това, както веднага ще се досетите, не истинското й име. Тя също желае анонимност, но все пак споделя историята си. На нея и съпругът й са били обещани 5500 лева, за участие в телевизионна реклама, целяща да мотивира всички останали, които искат да спечелят милиони. Първоначално им дали само 2300 лв. от обещаната сума, след което те направили необходимото пред камерата. Другата част от обещания подкуп обаче така и не получили. Но затова пък се разписали на документ, който удостоверява изплащането на пълната сума. Капка Русева явно е наясно с това, че е съпричастна към измама, защото не пропуска да се оправдае: Никой не отказва пари в тези времена, чедо! А и не сме откраднали или направили нещо лошо”, жалва се тя пред изданието.

Можем малко да поспорим по този казус, обаче. Цял народ живее бедно и то от много време насам. Така че, ситуацията в нейното семейство едва ли е по-различна, отколкото в милиони други български семейства. Колкото до това, че не са направили нищо лошо, ясно е, че баш са го направили и най-вероятно добре осъзнават това, но нека не навлизаме в тази тема, защото колко от нас, с ръка на сърцето, биха отказали една такава апетитна оферта? Е, не са получили цял милион, но в държава, в която средната месечна пенсия е сто пъти по-ниска, този рушвет все пак си е цифра.