ПСЖ докосва полуфинала в ШЛ след голов екшън на “Алианц Арена”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Парижани спечелиха с 3:2 първия четвъртфинал срещу Байерн Мюнхен

ПСЖ направи важна крачка към полуфиналите в Шампионска лига след победа с 3:2 при визитата си на Байерн Мюнхен в първи четвъртфинал от надпреварата. Гостите поведха с гол на Мбапе в 3-ата минута, а в 28-ата капитанът Маркиньос вкара втори гол. Баварците обаче заличиха пасива си с попадения на Чупо-Мотинг (36) и Мюлер (60). Мбапе бе точен за втори път в 68-ата минута, с което даде аванс за тима на Маурисио Почетино преди реванша на 13 април в Париж.

Срещата започна на високи обороти и в 3-ата минута късметът покри парижани след удар на Чупо-Мотинг, при който кълбото се отби в напречната греда. Още в същата минута обаче гостите откриха резултата. Неймар изведе Мбапе, който стреля силно към вратата, Нойер не се намеси по най-добрия начин и отклони топката в мрежата за 0:1.

В 10-ата Горетцка отправи изстрел, топката се отклони към Мюлер, който от малка дистанция прати във вратаря Навас.

Две по-късно Дракслер вкара за втори път в мрежата на баварците, но попадението не бе зачетено заради засада.

Французите все пак удвоиха в 28-ата, когато отбраната на домакините закъсня да се изтегли и Маркиньос бе изведен на чиста позиция, като капитанът на ПСЖ прати точно покрай Нойер, който нямаше как да реагира този път.

Ерик Чупо-Мотин върна Байерн в мача в 36-ата, когато отбеляза гол с глава след прецизно центриране на Павар.

Динамиката се запази и след почивката, като положенията пред двете врати следваха едно след друго.

В 59-ата Мбапе излезе сам срещу Нойер, но не успя да го преодолее, а освен това имаше вдигнат флаг за засада.

Минута след това баварците стигнаха до изравняване. Джошуа Кимих центрира от фаул, а Томас Мюлер засече точно с глава за 2:2.

Три по-късно Мюлер опита да порази целта с ефектна задна ножица, но не показа точен мерник и прати в аут.

Килиан Мбапе задържа добре в наказателното поле на Байерн в 68-ата, след което стреля под крака на Боатенг и намери долния десен ъгъл на вратата, извеждайки отново ПСЖ напред в резултата.

В 86-ата минута сантиметри разделиха Байерн от ново изравняване, след като при удар на Алаба топката профуча опасно близо до страничната греда. Секунди след това Томас Мюлер също пропусна да отбележи трети гол за домакините и също стреля покрай гредата.

Минута преди края на редовното време домакините имаха претенции за дузпа за игра с ръка на Ерера, но такава на последва, а Чупо-Мотинг получи и жълт картон за бурната си реакция.