ПСЖ готов да даде 80 милиона за Маркъс Тюрам от Интер
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Френският национал има освобождаваща клауза, която парижани са склонни да активират

Пари Сен Жермен насочва вниманието си към намиращия се във форма централен нападател на Интер Маркус Тюрам, като обмисля да отправи оферта въпреки високата освобождаваща клауза от 80 милиона евро, съобщава Calciomercato. Тюрам демонстрира отлична форма в първия си сезон с Интер, като създаде впечатляващо партньорство с Лаутаро Мартинес, което изигра ключова роля в спечелването на титлата в Серия А през миналия сезон.

Френският нападател продължава да блести и през настоящата кампания, като отбеляза хеттрик срещу Торино и така увеличи головия си актив до седем попадения в първите седем кръга на лигата. Той е сред водещите голмайстори в Серия А заедно с Матео Ретеги от Аталанта, което го прави сериозен претендент за наградата Capocannoniere.

Интересът на ПСЖ към Тюрам се дължи на желанието на клуба да намери заместник на Килиан Мбапе, като по-рано се опитаха да привлекат Хвича Кварацхелия от Наполи, но неуспешно. Въпреки това, има спекулации, че Тюрам може да не се противопостави на евентуално завръщане във Франция, ако ПСЖ отправи оферта. Със сключен договор с Интер до 2028 г., Пари Сен Жермен ще трябва да направи сериозна финансова инвестиция, ако иска да осъществи този трансфер.