ПСЖ и Челси в оспорвана битка за подписа на нигерийски голаджия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Французите изглежда ще спечелят битката за нападателя

 

От Пари Сен Жермен стават все по-уверени, че ще спечелят надпреварата за подписа на нападателя на Наполи – Виктор Осимен, въпреки интереса от страна на Челси.

Президентът на Наполи – Аурелио де Лаурентис вече призна, че Осимен ще напусне клуба това лято, но ,,партенопеите” включиха освобождаваща клауза, за която се смяташе, че е около 113 милиона паунда в новия му договор, който подписа миналата година. Сега обаче босът на Наполи реши да отстъпи от клаузата и вместо това е готов да приеме оферта от около 84 милиона британски лири, въпреки че Челси не е съгласен да плати и тази сума.

Същото не може да се каже за ПСЖ, тъй като журналистът Фабрицио Романо твърди, че френският шампион е готов да плати тази сума и са получили ,,зелена светлина” от ръководството на Наполи за трансфер. Сега се очаква двете страни да подготвят документите, което не би трябвало да отнеме много време. Романо добавя, че преговорите между двата клуба няма да бъдат ,,лесни”, въпреки че ПСЖ все още са оптимисти, че Осимен ще дойде в клуба за да замести напусналия в посока Реал Мадрид – Килиан Мбапе.

Шампионите на Серия А от сезон 2022-23 успяха да запазят нигерийския национал миналата година въпреки огромния интерес, след като той отбеляза страхотните 26 гола в 32 мача и спечели Златната обувка на Серия А.